PODIUMKANSEN EN GEMEENSCHAPSVORMING

Lawijtstrijd wil individuele muzikanten en groepen, bands en ensembles uit het Waasland ondersteunen en promoten. De wedstrijd stelt zich tot doel om de regionale muziekscène een forum te verschaffen en om de muzikale diversiteit en creativiteit in het Waasland bij een breed publiek kenbaar te maken. De organisatoren van Lawijtstrijd willen een positieve en professionele omgeving creëren waarin muzikanten zich kunnen uiten. Respect voor wie musiceert staat daarbij centraal. De organisatoren streven actief naar de creatie van een platform waarop artiesten elkaar kunnen ontmoeten, beïnvloeden, motiveren en enthousiasmeren. Lawijtstrijd wil daarbij op geen enkele manier de actuele muzikale tendensen en het heersende muzikaal klimaat bepalen of beïnvloeden (geen genrebeperkingen, noch leeftijdsgrenzen).

 

De organisatoren van Lawijtstrijd willen voorts de jeugd in het algemeen en kansarme jongeren in het bijzonder betrekken bij de organisatie van de wedstrijd en dit op alle niveaus. Bedoeld wordt de actieve (organisatie) en passieve (beleving) betrokkenheid van jongeren. Ook algemene gemeenschapsvorming wordt hoog in het vaandel gedragen. De organisatoren van Lawijtstrijd willen kortom mensen samenbrengen, ontmoeting creëren en de gemeenschap versterken en dit ongeacht leeftijd, geslacht en sociale afkomst.

 

Met het Waasland wordt bedoeld: Sint-Niklaas (en de deelgemeenten Belsele, Sinaai en Nieuwkerken), Sint-Gillis-Waas (en de deelgemeenten Sint-Pauwels, Meerdonk en De Klinge), Beveren (en de deelgemeenten Haasdonk, Vrasene, Melsele, Verrebroek, Kallo, Doel en Kieldrecht), Zwijndrecht (en de deelgemeente Burcht), Kruibeke (en de deelgemeenten Bazel en Rupelmonde), Temse (en de deelgemeenten Steendorp, Elversele en Tielrode), Waasmunster (met de gehuchten Sombeke en Sint-Anna), Hamme (met de gehuchten Kastel en Moerzeke), Lokeren (en de deelgemeenten Daknam, Eksaarde en Doorselaar), Stekene (en de deelgemeenten Kemzeke en Klein-Sinaai) en Moerbeke.

Download hier het reglement